TARTALOM: 1. Bőrápolás
                             2. Hajápolás
                             3. Testápolás

1. BŐRÁPOLÁS     

 15-25 éves kor

Ebben az életkorban fontos a mindennapi bőrápolási rutin kialakítása.Ehhez heti egy alkalommal hozzá kell hogy tartozzon a mélytisztítás, a radírozás és egy maszk felvitele.

Milyen terméket ajánlanak?
Kíméletes készítményeket, melyek nem szárítják a bőrt. Ehhez az Oriflame azAloe sorozatot ajánlja, mely a legtöbb bőrtípushoz kiváló ebben az életkorban. Ha bőre zsíros, problémás, akkor az Oil Control+ a legjobb választás, mely kifejezetten azzal a céllal készült, hogy felvegye a harcot ezzel a problémával.

- 25-35 éves kor

Ebben az életkorban a bőrnek extra táplálásra és hidratálásra van szüksége, mert már ekkor elkezd csökkenni a bőr kollagén és elasztin termelése.

Milyen terméket ajánlanak?
Fontos, hogy a bőrtípusának megfelelő terméket válassza. Az Oriflame népszerű termékcsaládja Swedish Care úgy került kifejlesztésre, hogy minden bőrtípusra teljes arcápoló sorozatot kínál. S hogy a lehető legkorábban kezdetét vegye az idő múlását jelentő apró ráncok megjelenésének, használja az Oriflame Time Prevent termékeket. Amikor bőre egy kis extra kényeztetésre vágyik, kombinálja ezeket a Light Radiance és a Skin Quencher készítményekkel.

- 35-45 éves korban

Ebben az életkorban fokozottan csökken a bőr kollagén és elasztin termelése, és a sejtek regenerálódása is lelassul.

Milyen terméket ajánlanak?
Az idő múlásának első jelei mindenkinél máskor jelentkeznek, kinél korábban, kinél később. Time Prevent kiegészítve a hormonális változásokkal együttjáró tüneteket ellensúlyozó Time Reversing, készítményekkel a lehető legjobb megoldás. S ha extra hidratálás szükséges, a Maximum Treatment krémet ajánljuk.

- 45-55 éves kor

Ebben az életkorban főként hormonális okokra vezethető vissza a ráncok barázdák elmélyülése. Ez a változás a menopauzával együttjáró hormontermelés csökkenésének következménye.

Milyen terméket ajánlanak?
Az Oriflame a Time Reversing készítményeket ajánlja, mely kiváló a hormonális változásokból eredő bőrtünetek ellensúlyozására. Egy másik kitűnő választás a Royal Velvet sorozat mely speciális fényvédőt tartalmaz, így kiemelkedően fokozza a bőr védekezését a természeti erők hatásaival szemben. Az érzékeny szem körüli területre a Retinolos szemkörnyékápoló krémet ajánljuk, melyet éjszakára, megtisztitott bőrre kell felvinni.

- 55 év felett

A bőr alatti természetes zsírréteg eltűnik, a bőr vékonyabbá válik a kontúrok elmélyülnek, a bőr megereszkedik.

Milyen terméket ajánlanak?
A Time Reversing és a Royal Velvet legjobb választás a mindennapi arcápoláshoz. A szemkörnyékről legjobban akkor gondoskodik, ha a Retinolos szemkörnyékápoló krémet alkalmazza éjszakára pedig a Bőrfiatalító ápoló krém retinollal a legjobb megoldás. Ebben a korban már előfordulhatnak pigmentfoltok is, erre a Természetes bőrhalványító krém ideális, melynek kíméletes, természetes eredetű hatóanyagai gyorsan elhalványítják a sötét foltokat.

Mi a legjobb módszer bőröm tisztán tartására?

1. Reggel és este alaposan tisztítsa le az arcát arclemosóval.
2. Utána törölje át tonikkal, mely eltávolítja az arctisztító maradvényait és üde, friss érzetet biztosít a bőrnek.
3. Ezután alkalmazza a nappali hidratáló krémet, mely puhítja és védi bőrét, megakadályozva annak kiszáradását.
4. Az éjszakai alvás közben táplálja és regenerálja bőrét éjszakai krémmel.
5. Heti egy-két alkalommal kiegészítő kezelésként használjon arcradírt és maszkot, ezzel fokozva a napi arcápolás hatékonyságát.

Mért kell szemránckrémet alkalmazni?

A szem körüli terület tízszer vékonyabb, mint az arcbőr többi része, ezért speciális ápolásra van szüksége. Már 20 éves kortól ajánlatos elkezdeni e terület rendszeres ápolását egy könnyű szemránckrémmel, és amint szükséges jó egy olyan készítményt választani, mely kisimítja a mimikai ráncokat, apró barázdákat.

Mi az, ami leginkább károsan hat a bőrre?

A következő négy dolog árt a legjobban a bőrnek:
- A dohányzás.
- A túlzott alkoholfogyasztás.
- Az arctisztítás elmulasztása.
- A kialvatlanság.

Mire kell odafigyelni a zsíros bőr ápolásánál?

A legfontosabb, hogy megtalálja a bőre számára a legmegfelelőbb készítményt, például olyan krémet, amely eltünteti a bőr olajos fényét. Jó választásnak bizonyulhat erre a Swedish Care zsíros bőrre készült sorozata.

Mire kell figyelni a szááraz bőr ápolásánál?

A száraz bőr faggyúmirigyei nem termelnek elegendő természetes zsiradékot, ezért fontos ennek pótlása. Ehhez jó választás a Swedish Care száraz bőrre készült sorozata.

Mi a legfontosabb szempont a kombinált bőr ápolásánál?

Valójában a kombinált bőr a leggyakoribb bőrtípus. Az orcák körüli területet, amely száraz hidratálni, és az olajos T-zónát (homlok, orr, áll) pedig a mély rétegekig tisztítani kell. Erre a legjobb választás a kombinált bőrre készült Swedish Care mely egyensúlyban tartja a bőr működését.

Apró barázdák vannak az ajkam körül, melytől "megfolyik" a rúzs. Mi a teendő?

Az ajak bőre rendkívül finom és sérülékeny ezért különös gondoskodásra van szüksége. Az idő múlásával pedig óhatatlanul megjelennek az apró, függőleges ráncok, melyek megnehezítik a rúzs felvitelét. Az Oriflame erre a problémára is fejlesztett ki egy kiváló készítményt, az Ifjúságmegőrző ajakbalzsamot, melynek csodálatos hatóanyagai harcbaszállnak ezzel a problémával. Ez a krém E-vitamint, ginkót és zöld tea kivonatot tartalmaz, melyek megkötik a szabadgyököket, és megőrzik az ajak egészséges kondícióját a környezetszennyeződés ellenére.

2. HAJÁPOLÁS

Hajápolás: Milyen a zsíros haj, és hogyan ápoljam?
A zsíros haj gyönyörű, amikor frissen van megmosva, de gyorsan beszennyeződik, a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túlzott működésének következményeként. Kíméletes samponnal kell naponta megmosni, és alkalmanként ápoló kondicionálóval kezelni.
 
Hajápolás: Milyen a száraz haj, és hogyan ápoljam?
A száraz haj tompa, fénytelen, törékeny, nehéz fésülni és vagy a természettől fogva száraz, vagy a dauerolás, esetleg a napozás következménye is lehet.
 
Hajápolás: Milyen a normál haj, és hogyan ápoljam?
A normál haj fényes és egészségesen csillog, könnyen alakítható és tartja a formáját. Ha szükséges, semleges samponnal kell megmosni, és enyhe kondicionálót alkalmazni.
 
Hajápolás: Milyen a korpás haj, és hogyan ápoljam?
A korpaképződés a legáltalánosabb fejbőr probléma, ami nem káros ugyan, de szigorú ápolás nélkül azzá válhat. Ebben az esetben az elhalt hámsejtek fehér pikkelyeket képeznek a haj tövénél, ezért lényeges a fejbőr tisztán tartása. Bármilyen típusú a haja, semleges samponnal történő gyakori fejmosás ajánlott. A táplálkozást illetően pedig csökkenteni kell a cukor a keményítő és a zsírfogyasztást, a kondíció javítása érdekében sovány hús, friss zöldség és gyümölcs fogyasztása javasolt.
 
Gyakran viszket a fejbőröm, mi lehet az oka?
Lehet, hogy egyszerűen csak túlságosan érzékeny, és nagyon erős az a sampon, amelyet használ, vagy esetleg apró sebek lehetnek rajta. Használjon kímélőbb sampont, és ne mossa a haját túl gyakran. Minden harmadik negyedik napon elég megmosni, így a fejbőr pihenhet a két hajmosás között. A hajformázó termékek megválasztásánál is körültekintőnek kell lenni.
 
 

3. TESTÁPOLÁS

Feszesebbé teheteők-e a keblek?
"Szó szerint nem lehetséges a melleket erősíteni, mert anatómiailag azok nagyon puha szövetekből állnak, melyek lazán kötődnek az őket tartó bőrhöz. De a melltartó segít ezen a problémán, és ettől a kebel erősebb, feszesebb és tónusosabb lesz. Az is igaz, hogy a mellizmok tornáztatása visszaadhatja a mell formáját. "
 
Mit tegyek, hogy ne száradjon ki a lábamon a bőr?
Ez a probléma általános jelenség télen-nyáron egyaránt. A legegyszerűbb megoldás az Oriflame nyugtató lábkrémének rendszeres alkalmazása. Esténként vigye fel a krémet, mielőtt lefeküdne, és vegyen fel egy pamut zoknit, hogy a bőr jobban felszívhassa a tápanyagokat., így reggelre, csodálatosan sima lesz lábán a bőr!
 
Milyen tényezők hatnak a mell méretére, és arra a képességére, hogy feszes, és fiatalos maradjon?
"A kebel nagyságát és formáját a genetikai tényezők határozzák meg. Ha a bőrszövetek a nyakon és a keblen genetikailag erősek, akkor ez segítséget jelent a fiatalságának megőrzésében, és nem okoz gondot a szülés, a szoptatás és az életkor sem. Minél kisebb a mell mérete annál jobban helyreáll a formája a gyermekszülés után. "
 
Vannak egyéb jelei is a cellulitisznek a gödröcskés bőrön kívül?
"A bőr a cellulitiszes terület körül rendszerint matt, tompa. A cellulitiszes terület könnyen sérül. "
 
Mikor kell elkezdeni a harcot a cellulitisszel szemben?
"Már az első szakaszban. (Amikor állva és fekve is még simának, egyenletesnek látszik a bőr, de összecsípve gödröcskéket lehet észrevenni rajta.) Ha igazán el akarja kerülni ezt a bőrproblémát, jobb a megelőzést választani. Már a 0. szakaszban kezdje meg a kezelését. (Amikor állva, vagy fekve a bőr sima. Összecsípve, csak gyűrődés látszik, de cellulitisz nem.)"
 
Hány fokozata van a cellulitisz kialakulásának?
Három szakasza van a cellulitisz kialakulásának. A 0-dik szakaszban még nincs cellulitiszes tünet. 0. szakasz: Állva, vagy fekve a bőr sima. Összecsípve, csak gyűrődés látszik, de cellulitisz nem. 1. szakasz: Állva, vagy fekve a bőr még mindig simának látszik. De összecsípve, kis gödröcskék keletkeznek rajta. 2. szakasz: Fekve a bőre lehet, hogy simának látszik, de állva a narancs héjára emlékeztet. 3. szakasz A cellulitisz egyértelműen látszik, akár összecsípik a bőrt, akár nem.
 
Testápolás: Milyen gyakran kellene testradírt használnom?
Bőrtípusától függően heti 2-3 alkalommal végezhet bőrradírozást. Szenteljen különös figyelmet az eldurvulásra hajlamos területekre, mint a könyök és a térd.
 
Mi a cellulitisz?
A cellulitisz a bőr zsírsejtjeinek felhalmozódása a bőr kötőszövetében. Idővel a megduzzadt sejtek összetapadnak és a fölöttük elhelyezkedő laza kötőszövetet összenyomva narancsbőrre emlékeztető egyenetlen bőrfelületet hoznak létre.
 
Testápolás: Hogyan pedikűrözzek?
1. Távolítsa el a körömlakkot körömlakklemosóval. 2. Vágja le egyenesre a körmeit. 3. A körömreszelővel reszelje simára és alakítsa ki a formáját. A körömreszelővel mindig azonos irányban reszelje a körmét. 4. Tegyen körömágybőr eltávolító krémet a körömágyra. 5. Vigyen fel Exfoliáló lábkrémet és az eldurvult bőrt távolítsa el a lábreszelővel. 6. Masszírozza be a lábujjak közét és a talpát puhító lábkrémmel. 7. Vegyen egy háromperces meleg lábfürdőt, és a hüvelykujja hegyével masszírozza meg a lábát, ez ellazítja az egész testet, oldja a stresszt. 8. Törölje szárazra a lábát és hintse be a dezodoráló hintőporral.
 
 
 
Oldalmenü
Naptár