Tartalom:  1. Hogyan kell a megfelelő színt kiválasztani?
                            2. Tökéletes smink az oriflame Colour-ral lépésről lépésre!
                            3. Egy gyors smink, ha kevés az idő...
                            4. Egy jó smink csodákra képes!
                            5. Francia manikűr
                            6. Körömápolás

 

1. Hogyan kell a megfelelő színt kiválasztani?

A különböző színű szemhéjárnyalókkal más és más hatás érhető el! Vannak, amelyek nagyobbá varázsolják a szemet, és olyanok is, amelyek drámaibbá teszik a tekintetet. Mindenkinek magának kell megtanulnia, hogyan bánjon a színekkel, a kívánt hatás eléréséhez!

Válasszon a szeme színéhez illőt!

Ha a szemhéjárnyaló harmonizál a szem természetes színével, a szem nagyobbnak hat! Ezeket a színeket nappali viseletre ajánljuk, mert kellemes hatást keltenek. Esti alkalmakra feltűnőbb, drámaibb tekintetet kölcsönöz a szemnek a természetes színének ellentétes árnyalata. Azt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mely színek illenek hozzá a legjobban.
KÉK SZEM: Hogy a kék szem még nagyobbnak hasson, válasszon kékes, türkizes, illetve zöldes árnylatokat. Az intenzív színhatásért pedig narancs, barack, illetve barna árnyalatokat használjon.Válasszon az Oriflame Colour és Visions szemhéjárnyalói közül!
ZÖLD SZEM: A zöld szemeket leginkább zöldes, sárgás és kékes árnyalatokkal emelheti ki. A lila, mályva és pink színű festékek pedig kitűnőek az alklami sminkhez. Az összes árnyalaltot megtalálja az Oriflame Colour és Visions palettáján!
BARNA SZEM: A barna szem nagyobbnak hat, ha barnás, barackos, illetve terrakotta színekkel árnyalja azokat. Az intenzív, feltűnő tekintetért válasszon kékes, türkizes és zöldes szemhéjfestéket. Az Oriflame Colour és a Visions termékei között minden alkalmora talál dekorkozmetikumot!

2. Tökéletes smink az Oriflame Colour-ral lépésről lépésre!!!

ARCBŐR – 1. lépés

Teremtse meg a tökéletes smink alapjait!
Az alapozó használata a sminkelés legfontosabb lépése, mely bőrének sima és ragyogó felületet ad!
Mielőtt elkezdene sminkelni, győződjön meg róla, hogy bőre tiszta és megfeleően hidratált. Ezután válassza ki a bőrtípusának megfelelő alapozót. Az Oriflame Colour család háromféle alapozót kínál Önnek. Ha bőre normál, illetve száraz, akkor válassza a "Szépségforrás" extra hidratáló alapozót, mely egész napos hidratálást és közepest fedést biztosít. A Szépségfokozó alapozó minden bőrtípusra alkalmas, elfedi a bőr apró hibáit és hamvas felületet ad. A "T-zóna kontroll" speciális alapozó a kombinált bőr olajos csillogását megszűntetve egyenletes és tökéletes fedést nyújt.
Mindhárom alapozó a következő árnyalatokban kapható: Natural Ivory, Natural Beige, Sand, Honey Amber és Cinnamon. A megfelelő árnyalat kiválasztásához kenjen egy kevés alapozót állkapcsára, vagy próbálja ki csuklóján, ahol bőrszíne leginkább hasonlít arca tónusához.
Alkalmazás:
Ujjbegyei vagy egy Alapozó szivacs segítségével vigye fel az alapozót arcára és nyakára. Szivacs használatával természetesebb hatást érhet el. A felvitelt arca közepén kezdje, és kifelé haladva egyengesse el az alapozót. Ne hagyja ki szemhéjait sem, és ügyleljen a megfelelő eldolgozásra a haj vonalánál, nyakánál és füleinél is.
Fontos tipp
Ne válasszon túl sötét árnyalatot, mert arca természetellenes hatású és foltos lehet!

ARCBŐR – 2. lépés

Fedje el az apró hibákat és tegye egyenletessé arcbőrét
A tökéletes alapozás részeként fedje el a pattanásokat és az apró bőrhibákat, valamint kendőzze el a sötét karikákat a szeme alatt. A Szépségfokozó korrektor öt különböző árnyalatban kapható (az alapozók árnyalataival megegyezően) és tökéletesen megfelel a bőr tökéletlenségeinek elfedésére. Kézhezálló applikátor formája megkönnyíti az alkalmazást. A szem alatti sötét karikák elkendőzésére használja a Szépségfokozó szemkörnyék korrigáló krémet. Elhalványítja a szem alatti árnyékot, illetve fénymegtörő pigmentjeinek köszönhetően enyhíti a finom ráncokat.
Alkalmazás:
Közvetlenül a problémás területre kenje fel a Szépségfokozó korrektort és egyengesse el ujjbegyeivel. A sötét karikák elkendőzésére, gyengéd, ütögető mozdulatokkal vigye fel a Szépségfokozó szemkörnyék korrigáló krémet. Ujjbegyei segítségével a belső szemzugtól kifelé haladva egyengesse el.
Fontos tipp
A természetes hatás érdekében az alapozójával megegyező árnyalatú korrektort válassza.

ARCBŐR – 3. lépés

Rögzítse az alapozót púderrel
A púder alkalmazása nélkülözhetelen, mivel ennek segítségével rögzítheti az alapozót és a korrektort, illetve bíztosíthatja a tökéletes, matt végeredményt. Egyaránt használhat porpúdert, mely könnyű, finom fedést ad, illetve kőpúdert, melyet könnyen kezelhető kiszerelése alkalmasabbá teszi arra, hogy bárhová magával vigye és sminkjét felfrissítse.
Az Oriflame Colour család Szépségfokozó porpúdere egy ultra-finom porpúder, mely szinte észrevehetetlen és egyenletes fedést biztosít, így varázsolva bőrét selymesen simává. A minden bőrtípusra alkalmas Szépségfokozó kőpúder áttetszővé és mattá teszi arcbőrét. A "T-zóna kontroll" kőpúder hatóanyaga megakadályozza a bőr olajos csillogását, így a normál mellett kitűnően alkalmas a kombinált típusú bőrre.
Alkalmazás:
A professzionális végeredmény éredekében használjon Púderecsetet a porpúder felviteléhez. Mártsa az ecsetet a tégelybe, majd gyengéden ütögesse az ecset nyelét a kézfejéhez. Így eltávolíthatja a felesleges mennyiséget. A kőpúder alkalmazását a szivacs teszi egyszerűvé.
Fontos tipp
Természetes arcszőrzetének nővésével megegyező irányban vigye fel a púdert.

ARCBŐR – 4. lépés

Fokozza a hatást arcpirosítóval
Az arcpirosító adja meg a végső lépést a tökéletes arcbőrhöz. Arcának természetes csillogást biztosít, illetve kiemelei arca és szemei formáját.
Az Oriflame Colour család új Blush Blush arcpirosítója egy igazi púderes pirosító, melynek E-vitamin tartalma védi arcbőrét. Mindegyik pirosító két harmonizáló árnyalatot tartalmaz, melyeket elegyítve természetes színhatással fátyolozhatja be arcát. Válasszon a háromféle kettős árnyalat közül; Love Blush, Passion Blush vagy Crush Blush.
Alkalmazás:
Pirosító ecset segítségével finoman vigye fel arcára a pírt. Egészen halványan kezdje, majd fokozatosan erősítse meg a színt, amíg természetes hatást ér el. Ujjbegyeivel elegyítse el a pírt, így elkerülheti az éles kontúrokat.
Fontos tipp
Természetes hatású, rózsás arcpírért vigye fel a pirosítót orcáira, miközben mosolyog.

SZEMEK – 1. lépés

Formálja és emelje ki szemöldökét
A jól ápolt és formált szemöldök jelentősen meghatározza tekintetét és sminkjét is. Szemöldökét mindig arcformájának megfelelően szedje, és használja az Oriflame Colour család Precíziós szemöldökceruzáját, melyet két árnyalatban fog megtalálni: Light/Medium a világosbarna, szőke vagy vörös hajúak számára, illetve Medium/Dark a sötétbarna vagy fekete hajúaknak.
Hogyan határozhatja meg az arcához illő szemöldökformát? Helyezzen egy ceruzát az egyik orrcimpájához, és vezesse szeme belső illetve külső zugához. A szemöldöknek az így meghatározott pontok között kell elhelyezkednie.
Alkalmazás:
A kupakon lévő kefével fésülje át a szemöldököt a szőrnövekedés irányával megegyezően. Ahol hiányos a szemöldök, a ceruzával satírozza be. A kefével, vagy ujjbegyével egyengesse el a színt a szőrszálak között.
Fontos tipp
Szemöldökei formálására az Orfilame Colour Hidratáló szempillakondícionálót is használhatja!

SZEMEK – 2. lépés

Hangsúlyozza és árnyalja szemeit
Szemhéjárnyaló segítségével kiemelheti szemei színét és formáját. Két általános szabály betartására azonban mindig ügyeljen! A világos színek kiemelik és nagyítják szemeit. A sötét színek pedig árnyalnak és optikailag csökkentik a szem méretét.
Az Oriflame Colour Intenzív szemhéjárnyaló duói két egymást kiegészítő, harmonizáló árnyalatot tartalmaznak, összesen 8 változatban. A Szemhéjfény egy krémes állagú szemhéjárnyaló ceruza, melyet könnyű felvinni és eloszlatni szemhéjain. Használhat akár egyetlen árnyalatot, vagy többféle színt is kombinálhat a rafináltabb végeredményért.
Alkalmazás:
A Szemhéjárnyalót könnyedén felviheti az Oriflame Professzionális szemhéjárnyaló applikátor segítségével. A világosabb árnyalattal satírozza át az egész szemhéjat. Ezután a sötétebb árnyalatot dolgozza el szemhéjredőiben, kivülről befelé haladva. A világosabb színnel finomíthatja a hatást. A Szemhéjfényt kenje közvetlenül szemhéjaira, vagy ecset segítségével kombinálja a különböző árnyalatokat.
Fontos tipp
Ha a szemhéjárnyaló alá alapozót és púdert visz fel, tartósabbá teheti a színhatást szemhéjain.

SZEMEK – 3. lépés

Hangsúlyozza szemeit
Használjon szemkontúrt szemei hangsúlyozására, tegye tekintetét méllyé és intenzívvé! Ceruzával finomabb, természetesebb hatást érhet el, tus segítségével pedig kihívó, alkalmi sminket készíthet.
A vízálló Tartós szemkontúrceruzával hosszan tartó, tökéletes kontúrt készíthet 5 árnyalatban (Misty Grey, Blue Velvet, Smokey Black, Chocolate Brown és Evergreen). A rendkívül gyorsan száradó Intenzív szemhéjtus precíziós ecsettel vihető fel, és egész nap nem kenődik el. 5 árnyalat közül választhat: Black, Charcoal, Brown, Blue és Prune.
Alkalmazás:
Szemkontúrceruza: Húzzon egy finom vonalat a felső szempillák tövénél a belső szemzugtól kifelé haladva. A keskeny vonalat fokozatosan erősítse a külső szemsarok irányába.
Folyékony tus: Az ecsetet próbálja stabilan, kissé oldalra döntve végighúzni a szempillák tövénél. Rajzoljon egy egyenletes vonalat felső szemhéjára, belülről kifelé haladva.
Fontos tipp
Füstös tekintet érhet el, ha a felső és alsó szempillák tövébe húzott vonalat fültisztító pálcikával finoman elmaszatolja .

SZEMEK – 4. lépés

Emelje ki szempilláit
A szemsmink végső lépése a szempillák hangsúlyozása spirállal. Színezze, dúsítsa, hosszabbítsa a pillákat a megfelelő szempillaspirállal!
Az Oriflame Colour család szempillaspriáljai minden igényt kielégítenek; az Extra szempilladúsító spirál 3 dimenziós formulája vastagabb és sűrűbb, a Szempillahosszabbító és -göndörítő spirál hosszabb és göndörebb, a Vízálló szempillahosszabbító spirál vízálló formulája pedig dús szempillákat varázsol. A Szempillaspirál érzékeny szemre a legkiválóbb megoldás, a Hidratáló szempilla-kondícionáló pedig egy olyan színtelen szempillaspirál, mely természetes ragyogást ad pilláinak.
Alkalmazás:
Vigye fel egyenletesen a festéket a szempillák aljára és tetejére is, lehetőleg tövektől egészen a végéig. A kefe segít szétválasztani a pillákat.
Fontos tipp
A szempillaspirál használata után szemeit egy kis ideig ne nyissa nagyra, nehogy a festék a szemhéjra kerüljön !

AJKAK – 1. lépés

Formálja és hangsúlyozza ajkait
Az ajakfestés első lépése a száj kontúrozása. Ezzel meghatározhatja és alakíthatja ajkai formáját a rúzsozás előtt. Az ízléses és természetes végeredmény érdekében olyan kontúrceruzát válasszon, melynek színe harmonizál a rúzzsal.
Az Oriflame Colour család Tartós szájkontúrceruzája visszacsavarható, hegyezést nem igénylő ceruza, hosszan tartó, hidratáló formulával. 5 különböző árnyalatban kapható: Nude, Ginger, Fudge, Berry és Walnut.
Alkalmazás:
Kezdje felső ajka középső részénél és innen haladva húzzon gyengéden egy-egy vonalat a szája két sarka felé. Az alsó ajaknál a sarkoktól haladjon befelé..
Fontos tipp
Ha ajkait teljes egészében besatírozza a kontúrceruzával, a rúzs intenzívebb és tartósabb lesz.

AJKAK – 2. lépés

Emelje ki és színezze ajkait
Adjon hangsúlyt és színt ajkainak az Oriflame Colour család rúzsaival! Válassza ki az Ön igényeinek és hangulatának megfelelő színt és rúzst: Az Extrafényű ajakrúzs mind a 6 árnyalata ultra ragyogást biztosít, továbbá hidratálja és védi ajkait. Az Ajakrúzs élénk színben 15 ámulatba ejtő árnyalatot kínál, egyenletes fedést és selymes hatást biztosítva. A Spa ajakrúzs egész napon át tartó hidratálást nyújt ajkainak. A 15 krémes árnyalatban kapható rúzs 300%-kal fokozza a bőr nedvességtartalmát. Végül, de nem utolsó sorban, próbálja ki az Urban ajakrúzst, mely tökéletes fedést és matt színhatást biztosít 8 pazar árnyalatban.
Alkalmazás:
Ajkai közepétől kifele haladva kenje fel a rúzst. Ezután a sarkoktól befelé is erősítse meg a színt. Használja a Professzionális ajak- és korrektorecsetet a még egyenletesebb és tökéletes végeredmény érdekében.
Fontos tipp
A hosszan tartó hatás érdekében felvitel után rögzítse a rúzst egy kis púderrel. Ezután kenjen fel még egy réteg színt. Tökéletes trükk az alkalmi smink tartóssá tételére!

AJKAK - 3. lépés

Tegye ajkait ragyogóvá
Varázsolja ajkait érzékivé és ragyogóvá egy csillogó szájfénnyel! Használhatja rúzs fölé is, ezzel a színek élénkebbek lesznek, ajkai teltebbnek tűnnek majd. Önmagában a szájfény friss, természetes hatást nyújt. Vagy satírozza be ajkait szájkontúrceruzával, és így a szájfénnyel még természetsebb, fénylő eredménytér el. Az Oriflame Colour Kristálycsillogású szájfénye 5 tündöklő árnyalatban kapható, melyek mindegyike lágyan kondícionálja ajkai bőrét.
Alkalmazás:
Vigye fel a szájfényt közvetelenül a tubusból, vagy használjon ajakecsetet. Ujjbegyeivel is felkenheti ajkaira a fényt.
Fontos tipp
Készítse el saját szájfényét Izabella Scorupco tanácsa szerint! Csak vágjon le egy kis darabot kedvenc rúzsából, elegyítse el jól egy kis Tender Care-rel, és már kész is a saját, tökéletes szájfénye!

3. Egy gyors smink, ha kevés az idő...

Rohanó világunkban sok hölgynek még arra sincs ideje reggel, hogy gondosan kisminkelje magát. Íme néhány tanács, hogyan készíthető el egy szép smink néhány perc alatt.

5 perc
szebbé varázsolhatja magát valaki 5 perc alatt? Természetesen!

1. Keverjen bele a megszokott nappali krémjébe egy kevés alapozót, ettől sokkal egyenletesebb lesz a bőr, ráadásul az alapozás nem vesz időt igénybe. 
2. Hangsúlyozza szemét szempilla-spirállal, ajkára vigyen fel szájfényt. Ha színtelen szájfényt használ, ehhez még tükör sem kell!

Néhány perc és indulhat!

10 perc
Csak 10 perce van reggel saját magára? Ez nem sok ugyan, de épp elég.

1. Keverjen a megszokott nappali krémjébe alapozót, és simítsa bele a bőrébe. Így szép, egyenletes bőrfelületet kap.
2. Vigyen fel arcpírt az orcákra, ez egészséges, életteli ragyogást kölcsönöz bőrének.
3. Utána következhet a szempilla-spirál, majd a kontúr megrajzolása a szempillák tövénél. 
5. Ezután vigyen fel ajkára rúzst, vagy színezett ajakfényt

 Ugy-e milyen egyszerű?

15 perc
Ha van 15 perce, és ismeri jól milyen színek állnak jól Önnek, ráadásul a sminkszereit sem kell sokáig keresgélnie, akkor éppen elegendő ideje van, egy szép smink elkészítéséhez.

1. Alapozószivaccsal vigye fel a megfelelő alapozót az arcára és a nyakára.
2. Nagy púderecsettel vigyen fel egy réteg porpúdert a pihék irányában, ennek köszönhetően természetes, egyenletes hamvas bőrfelületet kap.
3. Az üde, friss összhatás eléréséhez vigyen fel arcpírt az orcákra.
4. Húzza ki a szem kontúrját. Barna ceruzával az eredmény természetesebbnek hat.
5. Következhet a szempilla-spirál.
6. Ezután pedig a szemhéjárnyalás. Ha kevés az ideje elég egy színt felvinni a felső szemhéjra. A finom, fényes árnyalatok tisztává és figyelemfelkeltővé, míg a sötétebbek intenzívebbé varázsolják tekintetét.
7. Befejezésképp használja a kedvenc rúzsát, vagy szájfényét, és már kész is a smink!

 

4. A jó smink csodákra képes

A megfelelő smink segít abban, hogy elrejtsük vagy csökkentsük, ami kevésbé előnyös, illetve kiemeljük vagy felnagyítsuk, ami vonzó az arcunkon.Tekintse meg a legjobb tippeket és trükköket, hogy miként teheti arcát, szemeit és ajkait a lehető legszebbé!

Játék a fényekkel és az árnyékokkal…

Általános szabály a színek használatánál, amit mindig tartson szem előtt; a világos színek nagyítanak és kiemelnek, a sötétek pedig csökkentenek és elrejtenek.Ha ezt a szabályt betartja, a legjobbat hozhatja ki vonásaiból!

Hangsúlyozza szemeit a formájuknak megfelelően

Válassza az Oriflame Colour sorozatból az Intenzív szemhájárnyaló duókat (3309-3316), melyek között több világos és sötét árnyalat-kombinációt is megtalál.
Ha Önnek szemei kissé ferdén állnak: Világos árnyalatot vigyen fel a szemhéja belső részére, a külsőre pedig sötétebbet, melyet felfelé is vigyen fel.
Ha Önnek kerek szemei vannak: mandula-vágású szemei lehetnek, ha sötét árnyalatot visz fel nem csak a teljes szemhéjra, hanem a szemöldök vonala alá is.
Ha Önnek távol ülő szemei vannak: Használjon egy kevés sötétebb árnyalatú szemhéjfestéket a szemek belső zugába az orrnyereg mellé.
Ha Önnek mélyen ülő szemei vannak: Világos szemhéjfestékkel fesse ki szemét a felső szempillavonal felett és a szemöldök vonala alatt. A felső szemhéj mélyedésébe pedig vigyen fel egy kissé sötétebb árnyalatú festéket.

Pirosítóval kiemelheti vonásait

Arcformától függően különbözőképpen kell felvinni a pirosítót, így minden arctípus előnyössé tehető. Használja az Oriflame Color Arcpírt, mely két, fényes hatású szín keveréke.
Ha az Ön arca ovális, az ecsettel vigye fel a pirosítót az arccsontoktól az arc közepe felé haladva.
Ha az Ön arca kerek, a pirosítót az arccsont alá vigye fel, ezzel kiemelheti azt, és keskenyítheti az arcát.
Ha az Ön arca szögletes, lágyítsa vonásait úgy, hogy az állkapocs vonala mentén viszi fel a pirosítót, valamint tesz egy keveset az orcáira is.
Ha az Ön arca hosszúkás, egy kis pirosítót vigyen fel az orcái külső részére, és semmiképp se hagyja ki az állát, ahova szintén tegyen egy keveset.

Formálja ajkait kontúrceruzával

Ha ajkai vékonyak, ajánlatos elkerülnie a sötét rúzsokat, hiszen ezek még keskenyebbé teszik az azokat.
Ha telt ajkakat szeretne, válasszon fényes és világos árnyalatokat, melyek kiemelik ajkait.
Egy kis trükkel még teltebb hatást érhet el: egy kevés áttetsző ajakfényt tegyen még a rúzs fölé. Akár az egész ajkára, akár csak egy pontra - az alsó ajak közepére viszi fel, a hatást azonnal látni fogja.
Ha telt ajkait keskenyebbé szeretné tenni, kevés korrektorral fedje el ajkai körvonalát, és a kontúrceruzát ennél a vonalnál beljebb alkalmazza. Ezután vigye fel a rúzst.

5. Francia manikűr

1. Vigye fel a Sablont (7830) pontosan köröm vonala elé.
2. Először vigye fel a Körömfehérítő duó (6571) valamelyik fehér árnyalatát a körömvégre, hagyja megszáradni, majd távolítsa
el a sablont.
3. Kedvenc Francia manikűr körömlakkjával (6641-50) végül tegye tökéletessé, és gyönyörűvé körmeit. Voilá!

A Körömfehérítő duó helyett használhatja a Körömvég-fehérítő ceruzát (6573) is, melyet a körömcsúcs alá vigyen fel, hogy fehérítse körmei végét.

6. KÖRÖMÁPOLÁS

Milyen gyorsan nő a köröm?

A kézfej körmei kb. 0.1 mm-t növekednek naponta, míg a lábujj körmei ennél kissé lassabban. Használja az Oriflame Körömnövekedés serkentőjét (6576), ha gyorsítani szeretné a növekedést.

Miért fontos, hogy visszatoljam a körömágybőrt?

A körmök növekedési zónája a körömágybőr mögött helyezkedik el, így ahogy a köröm nő, tolja előre a körömágybőrt. Ha nem tolják azt vissza, megsérülhet, mely fájdalmas lehet, súlyos esetben be is gyulladhat.

Lemostam a körömlakkot, és azt vettem észre, hogy körmeim kissé sárgák. Mit tegyek?

Néhány ember körme elszíneződik, miután színezett körömlakkot használt. A legjobb megoldás erre az, hogy egy réteg színtelen lakkot ken fel, mielőtt felvinné a színeset.

Körmeim néha berepedeznek, mit tegyek?

A töredezett körmökért sokszor a kálcium hiánya a felelős. Kálcium a tejben (3%) és egyéb tejtermékekben (pl. sajt) fordul elő. Az Oriflame Körömerősítője gyenge körmökre (6574) megvédi a körmöket, megakadályozza azok töredezését.

Hogyan lakkozzam körmeimet, hogy hosszabbnak tűnjenek?

Válasszon világosabb árnyalatú lakkokat, a sötétekkel ugyanis rövidebbnek tűnik a köröm. A lakkot próbálja úgy felvinni, hogy a körmök szélén egy keskeny csíkot szabadon hagy, mert így keskenyebbnek és hosszabbnak tűnik majd a köröm.


Oldalmenü
Naptár